Nye TV- kanaler fra BBC.

  13.04.15

 

13. april lanseres BBC Brit og BBC Earth. De nye kanalene vil sende i HD og tilby Storbritannias fremste TV-personligheter og eksklusive premierer. TV-kanalene tar utgangspunkt i BBCs lange tradisjoner for faktabasert underholdning, vitenskaps- og naturprogrammer, og tilbyr kvalitetsinnhold med Storbritannias fremste tv-personligheter og produsenter.

BBC Brit er kanalen hvor det nordiske publikummet kan følge Top Gear, i tillegg til programmer med britiske tv-yndlinger som Graham Norton, Louis Theroux and Stephen Fry. Kanalen tilbyr faktabasert underholdning, og skal dekke en bred variasjon av emner: Biler, eventyr, magiske øyeblikk, underlige britiske personligheter, chat-programmer og komedie, i skjæringspunktet mellom det meningsfulle og det meningsløse.
Programprofilen blander ekspertise med underholdning og fakta med spøk, vittigheter og klokskap.
Kanalen blir også den eksklusive kanalen for Top Gear, samt flere av verdens mest populære faktabaserte underholdningsprogrammer.

BBC Earth byr på en bred variasjon av kvalitetsprogrammer. Alt fra fantastiske naturvitenskapelige programmer som BBC er globalt anerkjent for, til høyoktan, adrenalindrevne dokumentarer, står på plakaten. BBC Earth er en kanal med inspirerende kvalitetsinnhold om verdens mange underverker. Programmene er laget av flere av verdens fremste dokumentarfilmskapere, som tar med publikum på spennende oppdagelsesreiser - fra den minste skapning under mikroskopet, til de største, overveldende landskap. Her får du alt fra nervepirrende action til eksepsjonelle ideer og underfundige perspektiver på menneskeheten.

BBC Brit og BBC Earth erstatter BBC HD, BBC Entertainment og BBC Knowledge og blir BBC’s tilbud i Norden, sammen med BBC Lifestyle.

BBC Entertainment erstattes av BBC Brit HD og ligger i den faste delen av grunnpakken.
BBC Knowledge erstattes av BBC Earth HD, og flyttes fra den valgfrie delen av grunnpakken til den faste delene av grunnpakken.
BBC HD utgår fra vårt programtilbud fra 26. mars 2015.